Om oss

Frysjaveien 1, 3 og 5 sameie består av 188 eierseksjoner fordelt på 3 høyhus, beliggende sentralt i landlige og naturskjønne omgivelser på Korsvoll i Nordre Aker bydel. Flere av leilighetene har panoramautsikt over store deler av byen, marka og Oslofjorden.

kveldsutsikt fra nr 5

Blokkene sto ferdigstilt i 1968/1969 og kan sies å være en typisk representant for 60-tallets boligarkitektur. Arkitekter var Bernt Heiberg og Ola Mørk Sandvik. Utbygger var "Markalovens far" Erik Sture Larre. I 1985 ble borettslaget til sameie, og det ble åpnet for utleie. I 2008 fremsto sameiet i ny drakt etter en omfattende fasaderehabilitering, og i 2017 dukket solfangere opp på nytekkede tak.

Mer vedlikeholdshistorikk i årsberetningene, tekniske opplysninger i Sameiet fra A til Å.

gammeltrappa

Skibakketrappa (!) mellom bussholdeplassen og Akerselva var tidligere en bortgjemt gammel tretrapp i skogen. Den lå delvis på vår eiendom og ble tappert forsøkt vedlikeholdt på dugnad av sameiet, fram til den i 2011 ble revet av kommunen av sikkerhetshensyn. Den bratte stien som stod tilbake grodde raskt igjen.

Sommeren 2018 gjenoppstod trappa i ny kommunal stålkonstruksjon, nå også med rekkverk og belysning for tryggere skole- og turvei. Vi takker Bymiljøetaten for godt samarbeid rundt den nye trappa.

Se også Gamledager og nærmiljøet.

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring